Startsida UBSS

Uppsala Bugg & Swing Society

Uppsala Bugg & Swing Society, är en av Sveriges största dansföreningar med ca 1200 medlemmar. Föreningen är ansluten till Svenska Danssportförbundet och har tävlande i alla åldrar, från lägsta klass upp till elit inklusive Svenska Mästare de senaste åtta åren.

UBSS är också en förening för folket med buggkurser på alla nivåer. Drivkraften ligger i att alla Uppsalabor ska kunna lära sig bugga. Kurserna har i alla år varit välbesökta och populära. Inte minst beror den hög kvalitén på våra instruktörer som har lång danserfarenhet där många av dem själva är tävlingsdansare.

Föreningen bildades 1981 och har en fantastisk historia bakom sig. Det har varit buggkurser, dansträningar, danskvällar och fester i 30 år.

UBSS har vunnit SM i bugg och dubbelbugg 1989, vunnit LagSM 1988 och både silver och guld 1989. Tävlingsverksamheten har rullat på för att bygga upp en elit bland nästa generation dansare. Resultaten nådde återigen toppen under 2000-talet, en svit som står sig än. Denna svit inleddes med Junior SM guld 2003, SM guld 2006 och sedan har det kommit en hel rad med SM medaljer. Se mer på vår historik-sida. Dessutom har föreningen internationella resultat på meritlistan.

Sedan 1984 har medlemstidningen Baktakt publicerats med information om allt i och omkring föreningen, men är numera nerlagd till förmån för en aktivare hemsida.

1992 köpte föreningen Granebergsparken av Uppsala Kommun. En gammal folkpark belägen i södra Uppsala där den största delen av kurs- och UBSS föreningslokal, Granebergsparkenträningsverksamheten håller till. Parken har fått stå pall för både det ena och andra och upprustningen av lokalen har numera tagit fart ordentligt tack vare hustomte och ideellt arbetande medlemmar.


Alla är välkomna till föreningen där Granebergsparken har blivit en mötesplats för danssugna människor. Erfarna och nybörjare dansar sida vid sida. Varje torsdag är det danskväll för alla medlemmar där man har chansen att öva på det som man lärt sig på kurserna. Socialt umgänge dessa kvällar är grunden för gemenskapen i föreningen.

Buggkurser är kul och alla kan lära sig. Här på vår hemsida kan du läsa mer om föreningen, bli medlem och anmäla dig till kurser och andra aktiviteter. Tveka inte mer nu utan anmäl dig till den där buggkursen som du så länge funderat på att gå. Många säger att deras liv fick den där extra ”kicken” när de upptäckte dansens värld.

 

 

Var med och upptäck den du också!