Startsida Tävlingsinfo
Error
  • Error loading feed data.
Tävlingsinformation

 

Upplever du att någon information saknas, skicka ett mail till tavlingsansvarig(at)ubss(punkt)se.

 

R-tävling och N-tävling

Svenska Danssportförbundets tävlingssystem består av två delar. Det Regionala systemet och det Nationella systemet.

I det Regionala systemet (R-tävling) finns endast en klass per gren och åldersgrupp Det regionala systemet är till för de par som aldrig har tävlat tidigare eller precis har börjat. Tävlingarna ligger i närområdet och är korta, effektiva och lättsamma. Numer kan även C-Klass vara med på R-tävlingar.

I det Nationella systemet (N-tävlingar) finns det tre klasser C, B och A och de finns i alla grenar och åldersgrupper. N-tävlingar finns över hela landet och är till för de tävlingspar som är mer erfarna.

När förflyttningen mellan Regionala till Nationella tävlingar ska ske, bestämmer paret själv men görs till fördel i samråd med UBSS tävlingsansvariga.

För att få delta på tävlingarna så måste du vara medlem i  en dansförening och ha tävlings licens. Läs mer om detta under Börja tävla

 

Lagledare

För R-tävling behövs ingen lagledare utan paren prickar av sig själva.  När man kommer till tävlingen hämtar paren själva ut sin nummerlapp som sedan lämnas tillbaka efter tävlingen. Vid sjukdom måste du kontakta tävlingen i god tid innan sista avprickning så att en strykning kan göras och för att du inte ska bli debiterad tävlingsavgiften. Det finns alltid ett telefonnummer till tävlingen i informationen som ligger under Kommande tävlingar.

För N-tävling behövs minst en person som åker med som lagledare för att skriva på avprickningslistan och hämta ut nummerlappar innan tävlingen startar (alt. telefonavpricka). Denna person ska också vara kontaktperson mellan sekretariatet och klubbens tävlande för att meddela eventuella strykningar och schemaändringar etc.

 

För att göra det smidigt för klubben har vi som åker på tävlingar ett gemensamt ansvar att se till att det finns en person på plats som kan agera lagledare. Så fort vi anmält oss till en tävling bör vi börja leta efter någon som kan åka med som lagledare, meddela denna persons kontaktuppgifter snarast till Angelica Källström på telefon alt. This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Hon kommer lägga ut informationen här på hemsidan så att andra par kan få veta vem de ska kontakta för att få ut sina nummerlappar. Om du räknar med att komma senare än till avprickning ska du meddela lagledaren om beräknad ankomsttid till lokalen. Vid sjukdom måste du kontakta lagledaren i god tid innan sista avprickning så att en strykning kan göras och för att du inte ska bli debiterad tävlingsavgiften.

 

Att vara lagledare

Denna info håller på att uppdateras...

Här följer en lista över saker du bör ha koll på som lagledare.

 

Informera om att det är du som är lagledare och se till att dina kontaktuppgifter ligger på Facebook-sidan UBSS-tävling.

 

Var tillgänglig på telefon på morgonen innan tävlingen börjat för att ta emot strykningar från par som fått förhinder.

Se till att pricka av alla par i Vote4dance innan sista avprickning. Var på plats på tävlingen för att kunna delta på lagledarträff.

När man kommer till tävlingen får lagledaren ( eller första tävlande på plats från klubben ) ett kuvert med nummerlappar, som ska delas ut till alla par. Föraren i paret ska ha nummerlappen på ryggen.

Kolla igenom så att alla par som anmält sig till tävlingen har en nummerlapp i kuverten. (OBS. saknas en nummerlapp kontakta tävlingsledaren)

I schemat i Vote4Dance står var och när lagledarträffen är. Du bör närvara på denna och notera den information som delges (strykningar, schemaändringar etc.)

Meddela eventuella ändringar (info från lagledarträffen) till berörda par.

Undertävlingsdagen så är det bra om paren själva håller lite koll på när de ska tävla osv men självklart är det trevligt om lagledaren erbjuder service med diverse saker, tex sätta på nummerlappar, fylla vatten flaskor, hjälpa till att hålla reda på tider etc.)

Om ett par åker ut, rekommenderar vi att man som lagledare tar ansvar för att kolla domarsiffrorna och kontrollräkna så att sekretariatet räknat rätt. Vi fel-räkning bör du som lagledare kontakta sekretariatet och de berörda paret snarast.

 

Trevligt är om du som lagledare fotografferar eventuella prispallsresultat och vidarebefordrar till tavlingsansvarig(at)ubss(punkt)se så att vi kan presentera detta på hemsidan.

 

Efter tävlingen lämnar paren själva in sina nummerlappar till sekretariatet.

 

 

 

Lycka till i lagledarrollen på tävlingen.

 

 

Nytt från DSF